TAEKWONDO

 Το ΤΑΕ ΚWΟΝ DΟ είναι μία δυναμική πολεμική τέχνη η οποία με τα χρόνια εξελίχθηκε σε Ολυμπιακό άθλημα.

περισσότερα...

HAPKIDO

Το Hapkido είναι Κορεάτικη τέχνη αυτοάμυνας, η ιστορία της οποίας ξεκινάει από το 372 μ.Χ. Η τέχνη στην αρχική της μορφή...

περισσότερα...

KICK BOXING

Είναι ένα άθλημα με αυστηρούς κανόνες, ένας συνδυασμός λακτισμάτων και πυγμαχίας. Προυποθέτει...

περισσότερα...

TAEKWONDO

 

To ΤΑΕ KWON DO (TDK) ξεκίνησε σαν στρατιωτική τέχνη από παλιά στην Κορέα και κατέληξε να είναι σήμερα ένα από τα πίο δημοφιλή σπορ πολεμικών τεχνών στον κόσμο. Ακριβώς επειδή δεν αποβλέπει μόνο στην αυτοάμυνα, αλλά γυμνάζει και ξεκουράζει τον πολυάσχολο σύγχρονο άνρωπο θεωρείται σαν μία από τις πιο κατάλληλες ασκήσεις για μία σωστή σωματική και ψυχική διάπλαση. Αναπτύσσονται ιδιαίτερα ο σκελετός, οι μυς, τα εσωτερικά όργανα, καθώς επίσης και στοιχεία της προσωπικότητας του ατόμου, όπως η ενεργητικότητα, η αυτοπεποίθηση, η δραστηριότητα κ.λ.π.

  

Διαφορά υπάρχει ουσιαστική με τα διάφορα σπορ δηλαδή αθλήματα που δεν έχουν σχέση με το TAE KWON DO. Εκεί έχουμε απλή εξάσκηση του σώματος και του πνεύματος που γίνεται απλώς για χόμπυ, το δε αποτέλεσμα της προσπάθειας προκύπτει από την νίκη ή την ήττα.

Στο TAE KWON DO όμως ο σκοπός της άσκησης είναι εκτός των ανωτέρω η αυτοάμυνα και το αποτέλεσμα μπορεί να γίνει αντιληπτό στη ζωή. Γι΄αυτό άλλωστε η σκληρή προπόνηση και η πειθαρχία είναι τόσο σημαντικά για το  TKD και δίνει έμφαση σ΄αυτά στους Συλλόγους.

Το TKD είναι επίθεση και άμυνα με πολλούς συνδιασμούς κτυπημάτων χρησιμοποιώντας τα χέρια και τα πόδια με την μεγαλύτερη δυνατόν κινητικότητα.

 

Με την επιστημονική εφαρμογή του TKD κάποιος μπορεί σημαντικά να καλυτερεύσει την υγεία του και να θρέψει το νου του.

Το TKD είναι ένας τρόπος ζωής, και έχει εισαχθεί πρόσφατα στο Δυτικό κόσμο. Το TKD επί αιώνες είναι ένα ολοκληρωμένο μέρος της Κορεατικής Κοινωνίας.

Δεν είναι μόνο ένα σπουδαίο μέρος της Κορεατικής μόρφωσης και κληρονομιάς, αλλά είναι ακόμη, με κάθε έννοια της λέξης, μία πολεμική τέχνη που εφαρμόζεται σε όλη την Κορέα στα στρατιωτικά γυμνάσια και στα σχολεία και σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και Πανεπιστήμια.

Μεταφρασμένο κυριολεκτικά TAE KWON DO σημαίνει TAE (πόδι) είναι ο προσδιορισμός για όλες τις τεχνικές του ποδιού, KWON (χέρι) είναι ο προσδιορισμός για όλες τις τεχνικές του χεριού, DO (μυαλό) ο δρόμος με τον οποίο κανείς στη ζωή του μπορεί να βαδίσει. Είναι η επιστημονική χρησιμοποίηση του κορμιού σε αυτοάμυνα. Αν και για να οικοδομηθεί μία δυνατή έννοια της δικαιοσύνης, της γενναίοτητας την ταπεινότητας και της αποφάσεως.

 

Το TKD σήμερα διδάσκεται σε περισσότερους από 90 εκατομμύρια ανθρώπους πρόθυμους μαθητές σε περισσότερες από 90 χώρες και διαφέρει πολύ από άλλες πολεμικές τέχνες. Από την θεωρία, την φρασεολογία, την ορολογία μέχρι τις τεχνικές τα συστήματα και τις μεθόδους εξασκήσεως όσο τα πνευματικά θεμέλια του TAE KWON DO είναι επιστημονικά ανεπτυγμένα.

Αυτή η αύξηση του TKD πρέπει ορισμένως ν΄αποδοθεί στις αναρίθμητες προσφορές των ανιδιοτελών διδασκάλων οι οποίοι με βαθιά αγάπη γι΄αυτήν την τέχνη έχουν θυσιάσει το χρόνο τους και επιδίωξαν να προάγου το TKD σ΄ολο τον κόσμο. Είναι πράγματι ευχάριστο να βλέπεις φυλές και δόγματα ενωμένοι μαζί στην παγκόσμια αδελφότητα του TAE KWON DO.

 

Ίσως κατά κάποιο τρόπο το TKD μπορεί να γίνει η γέφυρα συννενόησεως όπου όλοι οι μαθητές δεν νοιώθουν ότι η γλώσσα τους ή το χρώμα τους είναι διαφορετικό. Ενωμένοι μαζί ανατρέφοντας την διεθνή φιλία και την τελειοποίηση και των πνευμάτων και των σωμάτων τους. Ένα από τα σπουδαία μυστικά για να εισέλθης στο πνεύμα του TKD είναι να ξεπερνάς κάθε δυσκολία με την επιμονή.

Όταν οι μαθητές πηγαίνουν σε ένα σχολείο του TKD αυτοί αρχικά συγκεντρώνουν την προσοχή τους χαιρετίζοντας του δασκάλους τους. Οι δάσκαλοι ανταποδίδουν επίσης. Όταν η εκπαίδευση έχει τελειώσει, δάσκαλοι και μαθητές χαιρετίζονται ξανά, μια εκδήλωση του TKD, ότι το TKD αρχίζει και τελειώνει με ευγένεια. Και για να τελειώνουμε το κύριο νόημα και ο σκοπός του TAE KWON DO είναι η πνευματική τελειότητα και η σωματική αντοχή.

 

ΑΞΙΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Μ΄ΑΥΤΟ

 

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ TAE KWON DO

 

Το TAE KWON DO είναι κάτι παραπάνω από τέχνη αυτοάμυνας.

Είναι μία φυσική έκφραση της ανθρώπινης θέλησης για επιβίωση. Δίνει στον άνθρωπο την ευκαιρία να ζήσει με υγεία, καθαρό μυαλό, ψυχική δύναμη, αισιοδοξία, αγάπη και σεβασμό για τον συνάνθρωπό του.

Βοηθά στο να προσαρμοστεί πιο εύκολα στο σημερινό κοινωνικό περιβάλλον. Η φυσιολογία, η ψυχολογία και η παιδαγωγική μας βεβαίωνουν ότι κάθε σωματική δραστηριότητα είναι εξαρτημένη από τις ψυχοπνευματικές ικανότητες, όπου διαπιστώνεται η αλληλεξάρτηση των λειτουργιών του σώματος – πνεύματος – ψυχής.

Το TAE KWON DO μεταμορφώνει κυριολεκτικά τον χαρακτήρα ενός ατόμου, που σαν κοινωνικό φαινόμενο επιδρά στην διαμόρφωση του γενικού χαρακτήρα των ατόμων, των λαών και στις σχέσεις μεταξύ τους.

 

 

1. Αυτοκυριαρχία

  

2. Υπομονή

  

3. Θάρρος

  

4. Αυτοπεποίθηση

  

5. Ηθική συνείδηση

  

6. Κοινωνικό αίσθημα

  

7. Ομαδικό πνεύμα – Συνεργασία

  

8. Ισχυρή βούληση. (Δυνατή θέληση)

 

 

Κάθε αθλητής του TAE KWON DO μέσα από την σωστή καθοδήγηση και εκμάθηση μπορεί να αποκτήσει:

 

 

1. Εμπιστοσύνη στις δικές του δυνάμεις (το αίσθημα ασφάλειας)

 

2. Να γνωρίζει τις ικανόητές του (Αυτογνωσία)

 

3. Ψυχοπνευματική ισσοροπία

 

4. Ανάπτυξη των φυσικών ικανοτήτων. (Δύναμης, αντοχής, συναρμογής, ταχύτητας, ευκινησίας, ισορροπίας και σωματικής ετοιμότητας)

 

5. Επιτυχίες στον αγωνιστικό χώρο, εκτίμηση και αναγνώριση των ικανοτήτων του από τους συνανθρώπους του.

 

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΑΡΡΟΥΣ

 

Η έλλειψη της σωματικής δραστηριότητας και η ακινησία για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μπορούν να δημιουργήσουν πολλά ψυχολογικά και λειτουργικά προβλήματα.

Αποτέλεσμα της κινησιακής ανεπάρκιας όπως: η παχυσαρκεία, η κατάθλιψη, οι αϋπνίες, η κατάχρση των ηρεμιστικών και η κακοκεφιά, δημιουργούν μια δειλή προσωπικότητα.

Το TAE KWON DO, μέσα από την άσκηση και τη διαρκή εξάσκηση βοηθά στην απόκτηση της χαμένης αυτοπεποίθησης του αυθορμητισμού και του χαμένου θάρρους. Η εξάσκηση έχει ευεργετικά αποτελέσματα πάνω στο σώμα, το καθιστά καλλίγραμμο εύκαμπτο, ανθεκτικό, ισχυρό, υγιές και ακμαίο.